Japanese Webhelp search seems to hang in loop

ckabstein
Posts: 85
Joined: Fri Apr 24, 2015 12:28 pm

Japanese Webhelp search seems to hang in loop

Post by ckabstein » Fri Mar 13, 2020 5:21 pm

Hi,

Oxygen 21.1, DITA OT 3.3.1

It looks like the webhelp responsive search function does not work properly with Japanese. All topics and ditamaps' xml:lang attributes are set to ja-JP, the transformation is running properly, but when I run a search in the output, the search doesn't provide any results but seems to hang in a never-ending loop. Any ideas what could be done?

Thanks and best regards,
Christina
oXygen XML Editor 22.1 build 2020061102
DITA OT 3.4.1

Costin
Posts: 697
Joined: Mon Dec 05, 2011 6:04 pm

Re: Japanese Webhelp search seems to hang in loop

Post by Costin » Mon Mar 16, 2020 1:43 pm

Hello,

We have updated the jQuery library in a maintenance build of the previous version 21.1.
This could generate issues for some users that were using a custom publishing template defined in an older version, that includes older version HTML layout files.

In the default publishing templates that come predefined with oXygen, the updated has been already reflected, so this should not occur when using them.

Therefore, please try using a default publishing template (like Oxygen[tiles], or Oxygen[tree]), instead of a custom one.
If this solves the search issue, the next step you should try is also migrate the publishing templates remnant from an older version to the newer one (v21).
HERE is a section that describes the steps on how to migrate your publishing templates to v21.

If you still encounter issues even after trying my suggestions, to investigate further, we would need you to send a minimal sample DITA Map hierarchy (a DITA Map with just a few topics) that reproduces the search issue.
You could use support@oxygenxml.com , or the online technical support form for that.

Regards,
Costin
Costin Sandoi
oXygen XML Editor and Author Support

cparrott
Posts: 5
Joined: Mon Oct 21, 2019 7:06 pm

Re: Japanese Webhelp search seems to hang in loop

Post by cparrott » Thu Jun 04, 2020 3:46 pm

Hi there,

Was there ever a resolution for this issue? I'm seeing the same thing, and it persists when I use the standard oxygen[tile] template. Just as Christina said, this is only happening for me with Japanese--no other language seems to be having an issue with search. Happy to email a sample to the support address, but wanted to see if others had gone that route first!

Thanks very much,
Claire

Costin
Posts: 697
Joined: Mon Dec 05, 2011 6:04 pm

Re: Japanese Webhelp search seems to hang in loop

Post by Costin » Tue Jun 09, 2020 12:42 pm

Hello,

The issue related to the search remaining in loop, when using Japanese language on a DITA Map published to WebHelp was already fixed in a maintenance build of the version 22.
Therefore, if you download, install and use the latest version 22.1 available on our website, thearch should not remain in loop and return results.

Best Regards,
Costin
Costin Sandoi
oXygen XML Editor and Author Support

ckabstein
Posts: 85
Joined: Fri Apr 24, 2015 12:28 pm

Re: Japanese Webhelp search seems to hang in loop

Post by ckabstein » Mon Aug 03, 2020 1:09 pm

Yes, I can confirm now that the search in the Japanese webhelp in 22.1 no longer remains in loop and returns results.
Thanks, Costin

Best regards,
Christina
oXygen XML Editor 22.1 build 2020061102
DITA OT 3.4.1

Post Reply