Key defs not being updated in topics

jcadel
Posts: 13
Joined: Thu Oct 17, 2019 4:54 pm

Key defs not being updated in topics

Post by jcadel » Wed Dec 11, 2019 9:15 pm

I updated one of my keyrefs and it changed in some of my topics but not in others. I checked the text and did not see any differences. Do you know why something like this would happen. The following code is an example of a topic using the keyref, POS.

Code: Select all

 <p>Enter the <ph keyref="SPA_short">SPA</ph> returned bank
                                            code mapping with the <ph keyref="POS"/> payment method
                                            code that was created in <xref
                                                href="t_paymentinterface_directsale_paymentmethod.dita"
                                            />. Use the format: <ph keyref="SPA_short"/> used bank
                                                code:<ph keyref="POS"/> payment code.</p>
                                        <p>Set up the issuer codes as listed <xref
                                                href="../References/r_paymentinterface_card_issuer_codes.dita"
                                            />.</p>

Radu
Posts: 7094
Joined: Fri Jul 09, 2004 5:18 pm

Re: Key defs not being updated in topics

Post by Radu » Thu Dec 12, 2019 12:19 pm

Hi,

I do not have enough details to understand the problem. Maybe you have the same key name defined in multiple places?
If you can come up with a small sample DITA project exemplifying the problem you can send it to "support@oxygenxml.com" and we can take a look at it.

Regards,
Radu
Radu Coravu
<oXygen/> XML Editor
http://www.oxygenxml.com

zuza
Posts: 21
Joined: Fri May 13, 2016 5:34 pm

Re: Key defs not being updated in topics

Post by zuza » Thu Dec 12, 2019 2:11 pm

Hi,

Not sure if this is the root cause of all your problems, but this:

Code: Select all

<p>Enter the <ph keyref="SPA_short">SPA</ph> returned bank ...</p>
should be

Code: Select all

<p>Enter the <ph keyref="SPA_short"/> returned bank... </p>
otherwise it will always display SPA instead of the actual value.


I notice this in our source files sometimes in <xref> elements (<xref href="topic.dita">Static title</xref>), not sure how it gets there as I didn't manage to reproduce it and it's usually in content edited by one of my colleagues.

I hope this helps.


Best regards,
Ozana

jcadel
Posts: 13
Joined: Thu Oct 17, 2019 4:54 pm

Re: Key defs not being updated in topics

Post by jcadel » Thu Dec 12, 2019 5:29 pm

Thank you. That may be the problem. I'll see if that resolves the problem going forward.

Radu
Posts: 7094
Joined: Fri Jul 09, 2004 5:18 pm

Re: Key defs not being updated in topics

Post by Radu » Fri Dec 13, 2019 11:34 am

Hi Ozana,

Great catch, thanks for contributing to the thread.

Regards,
Radu
Radu Coravu
<oXygen/> XML Editor
http://www.oxygenxml.com

Post Reply