XSLT debugger in eclipse repeatedly flashes the toolbar

Having trouble installing <oXygen/>? Got a bug to report? Post it all here.
jokester01au
Posts: 64
Joined: Tue May 17, 2005 9:16 am

XSLT debugger in eclipse repeatedly flashes the toolbar

Post by jokester01au » Sun Dec 10, 2006 4:24 am

Hi,

Another relatively minor but very annoying bug in the eclipse XSLT debugger for oxygen 8.

Every time one of the buttons in the XSLT Debgger panel is pressed, the toolbar disappears then reappears. This has the effect of making all of the panels in the window jump down a line and then straight back up, which is very unpleasant for debugging.

A (rather poor) workaround is to turn the toolbar off completely, but this shouldn't be necessary.

Regards,
Joe.

sorin_ristache
Posts: 4144
Joined: Fri Mar 28, 2003 2:12 pm

Post by sorin_ristache » Mon Dec 11, 2006 3:10 pm

Hello,

Plese specify the name and version of your platform, the version of the Java virtual machine, the Eclipse build ID and the oXygen plugin build ID.


Regards,
Sorin

jokester01au
Posts: 64
Joined: Tue May 17, 2005 9:16 am

XSLT debugger in eclipse repeatedly flashes the toolbar

Post by jokester01au » Wed Dec 13, 2006 5:38 am

Hi,

Of course I can't reproduce the problem now. :(

I am running several different configurations:

Windows XP SP2
JDK 1.5.0_07
Eclipse 3.3M3 / 3.2.1
Oxygen 8.0

and

Windows Vista Business
JDK 1.6.0RC
Eclipse 3.3M3
Oxygen 8.0

As I said, I haven't been able to reproduce the bug today. However, I'm reasonably certain I experienced it on all three of the configurations specified above. I did notice (today) that on first launching, two copies of the oxygen toolbar were visible, one of which disappeared after a short time.

sorin_ristache
Posts: 4144
Joined: Fri Mar 28, 2003 2:12 pm

Post by sorin_ristache » Wed Dec 13, 2006 1:45 pm

Hello,

If you can find reproduce it please let us know.


Regards,
Sorin

jokester01au
Posts: 64
Joined: Tue May 17, 2005 9:16 am

Post by jokester01au » Fri Feb 02, 2007 5:21 am

I have come to the conclusion that this is most likely caused by the fact that the oxygen toolbar has several more icons when an xml document is selected than when an xslt document is selected.

This means that if there is just enough room for the toolbar when you're in xslt, then when an xml document gets selected, the toolbar automatically jumps onto the second line.

You should be able to reproduce this by changing the size of the eclipse perspective tab.

It appears that the debugger - when stepping, changes the selection backward and forward between the active xml document and the active xslt stylesheet. This causes the toolbar to jump from one line to the other and back again very quickly.

It looks like this is due to the action of the debugger to update the selection of each document to reflect the execution process. Perhaps this can be done in some way without changing the window focus?

That said, version 8.1 doesn't appear to be doing this as much as 8.0, but I have still observed it several times.

Regards,
Joe.

sorin_ristache
Posts: 4144
Joined: Fri Mar 28, 2003 2:12 pm

Post by sorin_ristache » Fri Feb 02, 2007 7:34 pm

Hello Joe,
jokester01au wrote:You should be able to reproduce this by changing the size of the eclipse perspective tab.
jokester01au wrote:It looks like this is due to the action of the debugger to update the selection of each document to reflect the execution process.
Thank you for letting us know how to reproduce this. The selection changes rapidly between the XML and XSLT editors and the different sizes of the two toolbars produce this effect. I logged the issue on our JIRA and we will try to fix this.


Regards,
Sorin

jokester01au
Posts: 64
Joined: Tue May 17, 2005 9:16 am

Post by jokester01au » Sat Feb 03, 2007 5:17 am

Thank you for letting us know how to reproduce this.
No problem. I only just figured out what is going on.
logged the issue on our JIRA and we will try to fix this.
Have you ever considered opening your JIRA up to users to provide a more formal bug tracking mechanism? I think that compared with this forum, it would save both you and us quite a lot of time.

I realise that there is potentially commercially sensitive data contained therein, but I'm sure that's nothing appropriate access controls can't deal with.

Regards,
Joe.

jokester01au
Posts: 64
Joined: Tue May 17, 2005 9:16 am

Post by jokester01au » Tue Oct 09, 2007 2:15 am

Just noticed another issue with toolbars in oxygen 8.2. I had just loaded eclipse and had not yet done anything with it. The perspective opened up with my previous files, which were one xml document and one xslt document. There were 2 oxygen toolbars on screen, one greyed out. It looks like they must be the xml toolbar and the xslt toolbar.


I took a screenshot (emailed to support@oxygenxml.com) and then quit and restarted eclipse to see if the problem was repeatable, but the next two loads did not reproduce the issue.

Regards,
Joe.

sorin_ristache
Posts: 4144
Joined: Fri Mar 28, 2003 2:12 pm

Post by sorin_ristache » Tue Oct 09, 2007 3:26 pm

Yes, in your screenshot the XML toolbar and the XSLT toolbar are visible at the same time but one of them is grayed out. This should not happen. If you can reproduce the problem again please let us know the steps for doing that. Also if you can reproduce it see if switching between two opened files removes the grayed toolbar and leaves only one toolbar which is active. It seems a bug of the Linux Eclipse implementation.


Regards,
Sorin

Post Reply