Possible bug with copy paste of table contents in SDL Author view

Having trouble installing <oXygen/>? Got a bug to report? Post it all here.
jdnCsAoT6unA6s3n8gfD
Posts: 3
Joined: Thu Oct 08, 2020 1:06 pm

Possible bug with copy paste of table contents in SDL Author view

Post by jdnCsAoT6unA6s3n8gfD » Thu Oct 08, 2020 1:25 pm

Hi,

not sure if I'm just using it wrong or I found a bug.
I have the following Table open in Oxygen XML Author 22.1 and working in the author view.
pre.png
pre.png (36.99 KiB) Viewed 425 times
When I now mark the 3 bottom lines and paste them after the last entry in the table. The content gets pasted but suddenly the line that's supposed to be pasted first goes all the way to the end. This happens with >2 columns and also with >3 lines. It's always the first line that gets pasted at the end.
post.png
post.png (12.15 KiB) Viewed 425 times
Any idea what's going on?

Here's the xml as I can't attach the filetype dita/xml.

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE concept PUBLIC "-//OASIS//DTD DITA Concept//EN" "concept.dtd">
<concept id="concept_rfy_3wn_gnb">
    <title>test</title>
    <shortdesc></shortdesc>
    <conbody>
        <table id="ID-9465-0000013A" >
            <title id="ID-9465-0000013B" >test</title>
            <tgroup cols="2" id="ID-9465-0000013E" >
                <colspec colname="C1" id="ID-9465-0000013F" />
                <colspec colname="C2" id="ID-9465-00000140" />
                <thead id="ID-9465-00000143" >
                    <row id="ID-9465-00000144" >
                        <entry id="ID-9465-00000145" 
                            >1</entry>
                        <entry id="ID-9465-00000147" 
                            >2</entry>
                    </row>
                </thead>
                <tbody id="ID-9465-0000014D" >
                    <row>
                        <entry colname="C1">1.1</entry>
                        <entry colname="C2">2.1</entry>
                    </row>
                    <row id="ID-9465-0000014E" >
                        <entry id="ID-9465-0000014F" 
                            >2.1</entry>
                        <entry id="ID-9465-00000151" 
                            >2.2</entry>
                    </row>
                    <row>
                        <entry>3.1</entry>
                        <entry>2.3</entry>
                    </row>
                </tbody>
            </tgroup>
        </table>
    </conbody>
</concept>

Radu
Posts: 7314
Joined: Fri Jul 09, 2004 5:18 pm

Re: Possible bug with copy paste of table contents in SDL Author view

Post by Radu » Thu Oct 08, 2020 4:47 pm

Hi Thomas,

I tried this with Oxygen 22.1 (without SDL installed, just with your sample file opened from the local disk).
I cannot quite reproduce the problem on my side, I'm selecting the rows by clicking the first cell in the first row and then using the mouse to select until the end of the last cell.
Are you selecting in the same way or maybe are you using the Outline to select the rows?
What version of Oxygen are you using? Would it be possible for you to test with an Oxygen version which does not have the SDL connector installed?

Regards,
Radu
Radu Coravu
<oXygen/> XML Editor
http://www.oxygenxml.com

Radu
Posts: 7314
Joined: Fri Jul 09, 2004 5:18 pm

Re: Possible bug with copy paste of table contents in SDL Author view

Post by Radu » Thu Oct 08, 2020 4:50 pm

Wait, I think I understand, you are selecting the cells starting from bottom to top, right? I can reproduce this problem on my side. I was trying to select from top to bottom.
I will add an internal issue to look more into this.

Regards,
Radu
Radu Coravu
<oXygen/> XML Editor
http://www.oxygenxml.com

jdnCsAoT6unA6s3n8gfD
Posts: 3
Joined: Thu Oct 08, 2020 1:06 pm

Re: Possible bug with copy paste of table contents in SDL Author view

Post by jdnCsAoT6unA6s3n8gfD » Fri Oct 09, 2020 12:27 pm

Hi Radu,

Yes, I tested on 21.1 and also 22.1.

You're right, selecting from the top to the bottom works fine (I haven't even tried that before as bottom to top feels more natural). That's a good workaround for now but it might still be good to fix the bottom to top behaviour.

Thanks

Radu
Posts: 7314
Joined: Fri Jul 09, 2004 5:18 pm

Re: Possible bug with copy paste of table contents in SDL Author view

Post by Radu » Fri Oct 09, 2020 12:33 pm

Hi,

Thanks for confirming this, we'll look into fixing the problem.
I think we have not been notified of this in the past because most users select top to bottom :)

Oxygen 23 will be released in November this year and maybe we'll have some time to fix the problem before that. But as you are working with SDL, CMSs move more slowly to support new versions of the editing tool so this might take a while for you before you can have the fix included in an Oxygen version the CMS officially supports.

Regards,
Radu
Radu Coravu
<oXygen/> XML Editor
http://www.oxygenxml.com

sorin_carbunaru
Posts: 354
Joined: Mon May 09, 2016 9:37 am

Re: Possible bug with copy paste of table contents in SDL Author view

Post by sorin_carbunaru » Fri Nov 20, 2020 3:43 pm

Hello,

The fix for the reported bug has made it to Oxygen 23, which was just released yesterday. :)

Best wishes,
Sorin Carbunaru
Oxygen XML Editor

jdnCsAoT6unA6s3n8gfD
Posts: 3
Joined: Thu Oct 08, 2020 1:06 pm

Re: Possible bug with copy paste of table contents in SDL Author view

Post by jdnCsAoT6unA6s3n8gfD » Mon Nov 30, 2020 2:33 pm

Hi Sorin,

I just tested it and it works as expected. Thanks for the fix!

Best Regards,
jdnCsAoT6unA6s3n8gfD

Post Reply