Bug with ${id} / auto generated id?

Having trouble installing <oXygen/>? Got a bug to report? Post it all here.
stdu
Posts: 81
Joined: Mon Mar 05, 2012 5:23 pm

Bug with ${id} / auto generated id?

Post by stdu » Tue Jun 26, 2018 3:30 pm

Hi,

for years now, we're using in an customized Oxygen Framework the editor variable ${id} in a template file for a TEI-XML document:

Code: Select all

<TEI xmlns="http://www.tei-c.org/ns/1.0" xml:id="prefix_${id}"> ...
Until 17.1 it works very well. Since we want to migrate to Oxygen 20.1 we encouter a problem: the editor variable ${id} doesn't work. Instead of inserting a random ID, Oxygen XML Author inserts the Filename in TEI/@xml:id.

After some search I have found the "Generating IDs for Elements in Author Mode" (introduced in version 18.0). After that I tried to deactivate "Use the file name as the value of the root ID attribute" in "Options > DITA > New Topics". And it works! But I wonder if that is intended, because we're using TEI files and have just an customized, TEI-based Oxygen Framework activated. All other frameworks are deactivated.

Kind regards,
Stefan

Radu
Posts: 6453
Joined: Fri Jul 09, 2004 5:18 pm

Re: Bug with ${id} / auto generated id?

Post by Radu » Tue Jun 26, 2018 4:13 pm

Hi Stefan,

If possible please provide us the custom framework to test on our side, we have a tech support feedback form for this:

https://www.oxygenxml.com/techSupport.html

Regards,
Radu
Radu Coravu
<oXygen/> XML Editor
http://www.oxygenxml.com

Post Reply