problem installing trang plugin

Having trouble installing <oXygen/>? Got a bug to report? Post it all here.
nihilo
Posts: 31

problem installing trang plugin

Mon Jun 23, 2003 9:48 pm

I have not been able to install the trang plugin. I tried unzipping the archive directly into the plugins directory, and also unzipping it into a Trang subdirectory of the plugins directory, but when I restart oxygen and go to the plugins preferences, no plugins show up.
Dan
Posts: 277

Wed Jun 25, 2003 9:44 am

I have checked the installation of the Trang plugin on Linux. It works properly. I think there is a problem with the permissions of the unzipped Trang directory. Please run a
ls -l
in the plugins directory.
On my sistem it displays:

[dan@devel plugins]$ ls -l
total 8
drwxr-xr-x 3 dan users 4096 Jun 25 09:14 Trang/
-rw-r--r-- 1 dan users 495 Jun 7 00:00 plugin.dtd
nihilo
Posts: 31

Wed Jun 25, 2003 8:58 pm

Dan wrote:I have checked the installation of the Trang plugin on Linux. It works properly. I think there is a problem with the permissions of the unzipped Trang directory. Please run a
ls -l
in the plugins directory.
On my sistem it displays:

[dan@devel plugins]$ ls -l
total 8
drwxr-xr-x 3 dan users 4096 Jun 25 09:14 Trang/
-rw-r--r-- 1 dan users 495 Jun 7 00:00 plugin.dtd


My system is the same as yours:

nihilo@(none) plugins $ ls -l
total 12
drwxr-xr-x 3 calvins users 4096 Jun 23 11:36 Trang/
drwxr-xr-x 4 calvins users 4096 Jun 23 11:37 XS3P/
-rw-r--r-- 1 calvins users 495 Jun 10 11:11 plugin.dtd
nihilo@(none) plugins $

Just to clarify, when you say it works for you, you mean that it shows up under Preferences > Plugins?? I see neither Trang nor XS3P under plugins.
Dan
Posts: 277

Thu Jun 26, 2003 11:05 am

Yes, it shows under the Plugins menu and is listed in the Options/Plugins.

(I repeated the installation process: I have downloaded the plugin and the all platforms kit from the site, unpacked them and run a conversion)
nihilo
Posts: 31

Thu Jun 26, 2003 9:34 pm

Dan wrote:Yes, it shows under the Plugins menu and is listed in the Options/Plugins.

(I repeated the installation process: I have downloaded the plugin and the all platforms kit from the site, unpacked them and run a conversion)


I will try reinstalling again from scratch. What do you mean when you say you 'ran a conversion'?
george
Site Admin
Posts: 2100

Thu Jun 26, 2003 11:14 pm

What do you mean when you say you 'ran a conversion'?


With Trang you can convert
from
DTD or RelaxNG schemas (compact or XML syntax) or a set ox XML files
to
DTD, RelaxNG schemas (compact or XML syntax) or W3C XML Schema.

Running a conversion in this context means converting a DTD to W3C XML Schema for instance.

Best Regards,
George
nihilo
Posts: 31

Fri Jun 27, 2003 1:28 am

Okay, I have finally figured out what the problem was. In a previous topic, it was recommended to me that if I wanted to be able to open files at the command line, I should change my oxygen.sh file to the following:

ROOT=/opt/oxygen
java -Xmx256m -Dcom.oxygenxml.classpath.relativeToOxygen.jar=true -cp $ROOT:$ROOT/lib/oxygen.jar:$ROOT/classes ro.sync.exml.Oxygen $1 $2 $3

When I start Oxygen in this manner, no plugins are loaded. If I start it with the default script, the plugins work, but I can't open files at the command line (oxygen opens, but the file doesn't).

Any idea how I can set it up to open files at the command line while still having my plugins work correctly?? I tried just adding the jar files for the plugin to the classpath, but that didn't work.
nihilo
Posts: 31

forget it

Fri Jun 27, 2003 1:37 am

It seems the workaround I was doing is no longer necessary, as the default script works now. You guys must have fixed the issue since I originally had the problem.

thanks...
nihilo
Posts: 31

another problem

Fri Jun 27, 2003 1:50 am

Okay, it turns out there is still a problem. The default startup script will not open a file at the command line if it's given a relative path to the document.

So I need to be able to open files at the command line with a relative filename, and also have the plugins work. It seems that I can only get one or the other to work so far.
seanwhe
Posts: 27
Location: South Africa

Fri Sep 12, 2003 5:11 pm

SuSE 8.2, J2RE 1.4.2, Oxygen 2.03

I have the same problem. Was a solution found?

Sean Wheller
Sean Wheller
Technical Writer
sean@inwords.co.za
http://www.inwords.co.za
george
Site Admin
Posts: 2100

Fri Sep 12, 2003 6:06 pm

Hi Sean,

Try to set the com.oxygenxml.editor.plugins.dir to the plugin directory in your start script:

Code: Select all

-Dcom.oxygenxml.editor.plugins.dir=/full/path/to/plugin/dir


We will release at the beginning of next week the 2.0.4 version which should work without any changes.

Best Regards,
George
seanwhe
Posts: 27
Location: South Africa

Tue Sep 16, 2003 11:49 am

Just for the record. This solution works.

Thanks
Sean Wheller

Technical Writer

sean@inwords.co.za

http://www.inwords.co.za
seanwhe
Posts: 27
Location: South Africa

Tue Sep 23, 2003 2:54 pm

george wrote:We will release at the beginning of next week the 2.0.4 version which should work without any changes.


Under Linux this still requires modification for 2.0.4
Sean Wheller

Technical Writer

sean@inwords.co.za

http://www.inwords.co.za
Dan
Posts: 277

Tue Sep 23, 2003 4:41 pm

Yes, it is still needed to set this property. The fix was not integrated into 2.0.4

Return to “Common Problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests