WebHelp topic tooltip shows garbled text

<oXygen/> general issues.
Carl
Posts: 80
Joined: Fri Oct 19, 2018 2:19 am

WebHelp topic tooltip shows garbled text

Post by Carl » Tue Jan 07, 2020 11:01 pm

I understand the that "<shortdesc>" element is used to display tooltip text when you hover over a topic in WebHelp. Most of the time it works, but I've seen instances where the displayed tooltip contains garbled text. I've check the <shortdesc> contents and nothing seems to be amiss. That is, unless <shortdesc> doesn't like reusable components or profiling attributes hidden with <props>?

I have included screenshots that show the garbling and how the original topic looks like, in authoring and text modes.

Selection_025.png
Garbled tooltip in WebHelp
Selection_025.png (111.85 KiB) Viewed 227 times
Selection_026.png
How the topic looks like in Authoring mode
Selection_026.png (27.89 KiB) Viewed 227 times
Selection_027.png
How the topic looks like in Text mode
Selection_027.png (29.63 KiB) Viewed 227 times

alin
Site Admin
Posts: 162
Joined: Thu Dec 24, 2009 11:21 am

Re: WebHelp topic tooltip shows garbled text

Post by alin » Wed Jan 08, 2020 11:36 am

Hello,

This is a known issue which has already been resolved in the upcoming version.
To overcome this problem you can use the following custom CSS rule in your WebHelp output:

Code: Select all

.wh-tooltip-container .wh-tooltip,
.wh_breadcrumb .topicref .wh-tooltip,
.wh_publication_toc .topicref .wh-tooltip {
     display: block;
}
You can read more about customizing the output in this topic: https://www.oxygenxml.com/doc/versions/ ... h-css.html

Regards,
Alin
Alin Balasa
Software Developer
<oXygen/> XML Editor
http://www.oxygenxml.com

Post Reply