Missing DOCTYPE in webhelp

kmank
Posts: 93
Joined: Mon Apr 19, 2010 5:33 pm

Missing DOCTYPE in webhelp

Post by kmank » Wed May 29, 2019 10:25 pm

Hi,

I noticed I have no DOCTYPE statement in any of our transformed webhelp pages.
Here is the first line in the pages:

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xmlns:whc="http://www.oxygenxml.com/webhelp/components" whc:version="21.0" lang="en" dir="ltr">

Is there a reason this is absent? I need some guidance locating where that is controlled.

Thanks!

ionela
Posts: 290
Joined: Mon Dec 05, 2011 6:08 pm

Re: Missing DOCTYPE in webhelp

Post by ionela » Thu May 30, 2019 12:12 pm

Hi,

We are not aware of such an issue and we have test on our use manual and the DOCTYPE declaration is present:
https://www.oxygenxml.com/doc/versions/ ... ction.html

Could you please open the HTML you refer to, for example in Oxygen XML text mode and check if you have the DOCTYPE statement?

Regards,
Ionela
Ionela Istodor
oXygen XML Editor and Author Support

kmank
Posts: 93
Joined: Mon Apr 19, 2010 5:33 pm

Re: Missing DOCTYPE in webhelp

Post by kmank » Thu May 30, 2019 6:38 pm

Here is an example:
Image

ionela
Posts: 290
Joined: Mon Dec 05, 2011 6:08 pm

Re: Missing DOCTYPE in webhelp

Post by ionela » Fri May 31, 2019 11:44 am

Hi,

Unfortunately, we could not reproduce this issue on our side in a clean installation of oXygen XML v21.x using the default DITA Map WebHelp Responsive transformation scenario and the built-in DITA-OT.
Do you have any XSL customization? Or do you use a custom DITA-OT?
Could you please try to run the default DITA Map WebHelp Responsive scenario and the built-in DITA-OT (you can try for example on our sample flowers.ditamap) and check if you get the same results. Is the DOCTYPE statement sill missing?

Regards,
Ionela
Ionela Istodor
oXygen XML Editor and Author Support

Post Reply