Section Title issue

Having trouble installing <oXygen/>? Got a bug to report? Post it all here.
Stacey
Posts: 8

Section Title issue

Wed Apr 05, 2017 2:06 am

Hello:

I get a "section should only contain one title element" message in my reference topic.

I have two titles, but they're both for figures that are used in a single <li> in a <ul>.

Should I be using a different element to provide a visible description of the images? Or is it a bug that only one title can be used in the section? (Or is there another solution?)

Thanks!
Radu
Posts: 5689

Re: Section Title issue

Wed Apr 05, 2017 8:45 am

Hi Stacey,

According to the DITA 1.2 specification:

http://docs.oasis-open.org/dita/v1.2/os/spec/langref/section.html#section

A section may have an optional title.


So it is not OK to have more than one titles in the section. And from what I remember the publishing will ignore the second title.

Regards,
Radu
Radu Coravu
<oXygen/> XML Editor
http://www.oxygenxml.com
Stacey
Posts: 8

Re: Section Title issue

Wed Apr 05, 2017 10:57 pm

Hi Radu:

Figures can have titles: https://docs.oasis-open.org/dita/v1.0/langspec/fig.html

A title for a figure in a section shouldn't be the same as a title for a section, should it?

(Would the fact that I didn't use a section title have an impact?)

Thanks,

Stacey
Radu
Posts: 5689

Re: Section Title issue

Thu Apr 06, 2017 9:03 am

Hi Stacey,

What version of Oxygen are you using? I'm testing with Oxygen 18.1.
Also could you post a small sample DITA content showing how the situation looks like on your side?

Regards,
Radu
Radu Coravu
<oXygen/> XML Editor
http://www.oxygenxml.com
Stacey
Posts: 8

Re: Section Title issue

Sat Apr 08, 2017 1:17 am

Hi Radu:

Yes, it's oXygen 18.1.
It seems to be working now, so maybe I did something wrong the first time? I didn't take a screenshot of text view (and it doesn't look like I had committed it), so I can't confirm exactly how things were when it wasn't working.

It does have two <fig>s with <title>s and I'm not getting the error message. (I inserted them again and it seemed to work this time.)

Thank you for trying to help!
Radu
Posts: 5689

Re: Section Title issue

Mon Apr 10, 2017 8:38 am

Hi Stacey,

No problem, if this happens again just give us some more details and we'll try to reproduce the problem on our side.

Regards,
Radu
Radu Coravu
<oXygen/> XML Editor
http://www.oxygenxml.com

Return to “Common Problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest