WebHelp Search broken in latest v21.1 update

Having trouble installing <oXygen/>? Got a bug to report? Post it all here.
Carl
Posts: 54
Joined: Fri Oct 19, 2018 2:19 am

WebHelp Search broken in latest v21.1 update

Post by Carl » Fri Sep 13, 2019 9:40 pm

A few days ago, my OxygenXML Author notified me there was an update. So I installed the update and continued working. Everything seemed normal. Today, I did another WebHelp compile using the WebHelp Responsive transformation that I've been using all along. The compile completed normally and the WebHelp displayed in my browser. However, when I tried to do a search (for anything), it would hang. The web page showed a few random background graphics, and this white bar "progress indicator" moved left to right continually. It never resolved, nor did it time out or give any error.

Fortunately, I backed up my Oxygen folder before installing the update. So I rolled back, compiled the WebHelp again, and the search worked normally.

Thus, I think the latest Oxygen update is buggy. The problematic updated version is: XML Author 21.1, build 2019090904. My previous version that does not have the problem is build 2019071807. I am running Ubuntu 18.04.3 LTS.

ionela
Posts: 300
Joined: Mon Dec 05, 2011 6:08 pm

Re: WebHelp Search broken in latest v21.1 update

Post by ionela » Mon Sep 16, 2019 3:58 pm

Hi,

Thank you for your feedback.
We are not aware of such an issue using the latest maintenance build of oXygen XML (2019090904) and unfortunately, we could not reproduce it on our side.
This problem might be caused if you mix resources from different transformation scenarios.
If you are willing to help us investigate the problem, could you please try to run the WebHelp Responsive transformation scenario in a clean new output folder and check if the problem persists?
Or you can try to edit the WebHelp Responsive transformation scenario and set clean.output parameter to "yes" (make sure you create a backup of the output folder before setting this parameter just to be safe in case you might need some of the previous resources).

Regards,
Ionela
Ionela Istodor
oXygen XML Editor and Author Support

Carl
Posts: 54
Joined: Fri Oct 19, 2018 2:19 am

Re: WebHelp Search broken in latest v21.1 update

Post by Carl » Mon Sep 16, 2019 8:38 pm

Hi. I already had clean.output = yes. And I renamed the output folder, allowing Oxygen to create a new WebHelp output folder. Neither worked: when I switched back to build 2019090904, the resulting WebHelp will not search.

Will it help if I send you a copy of my faulty WebHelp?

ionela
Posts: 300
Joined: Mon Dec 05, 2011 6:08 pm

Re: WebHelp Search broken in latest v21.1 update

Post by ionela » Wed Sep 18, 2019 9:04 pm

Hi,

Yes, please send us the output folder to further investigate this issue, You can sent it by email to support AT oxygenxml DOT com or using our technical support form:
https://www.oxygenxml.com/techSupport.html
To avoid sending us any confidential content, you can run the transformation on our sample flowers.ditamap and send us that WebHelp Responsive output folder.

Regards,
Ionela
Ionela Istodor
oXygen XML Editor and Author Support

B-E-N
Posts: 129
Joined: Thu Mar 24, 2016 5:54 pm

Re: WebHelp Search broken in latest v21.1 update

Post by B-E-N » Tue Nov 26, 2019 4:49 pm

Just wanted to give me +1. I experience the same issue with a non-working search in my WebHelp Responsive.

XML Editor 21.1, build 2019101513

ionela
Posts: 300
Joined: Mon Dec 05, 2011 6:08 pm

Re: WebHelp Search broken in latest v21.1 update

Post by ionela » Wed Nov 27, 2019 11:59 am

Hi,

Unfortunately, we could not reproduce this issue on our side as we haven't get any follow up by email to this thread with the output.

To investigate this issue on our side, could you please send us your output folder by email (support AT oxygenxml DOT com) or using our technical support form:
https://www.oxygenxml.com/techSupport.html

As specified above, to avoid sending us any confidential content, you can run the WebHelp Responsive transformation on our sample flowers.ditamap and send us that WebHelp Responsive output folder.

Regards,
Ionela
Ionela Istodor
oXygen XML Editor and Author Support

B-E-N
Posts: 129
Joined: Thu Mar 24, 2016 5:54 pm

Re: WebHelp Search broken in latest v21.1 update

Post by B-E-N » Wed Nov 27, 2019 12:16 pm

I've send you a sample project via mail.

ionela
Posts: 300
Joined: Mon Dec 05, 2011 6:08 pm

Re: WebHelp Search broken in latest v21.1 update

Post by ionela » Thu Nov 28, 2019 12:29 pm

Hi,

Thank you for sending us the samples.
As specified by email, we've investigated and it seems that your output is generated using an old version of WebHelp plugin (build number 2019052017) that leads to this issues. Please make sure that you are using the latest version of WebHelp plugin and that you are not using a customized transformation scenario. Also, check that your Oxygen is configured to use the built-in DITA-OT (Options > Preferences > DITA).

Regards,
Ionela
Ionela Istodor
oXygen XML Editor and Author Support

B-E-N
Posts: 129
Joined: Thu Mar 24, 2016 5:54 pm

Re: WebHelp Search broken in latest v21.1 update

Post by B-E-N » Wed Dec 04, 2019 2:36 pm

Thanks for having a look.

I thought I was using the latest WebHelp version. Turns out, I updated the WebHelp Responsive plug-in to the latest version but not the WebHelp Classic plug-in. I wasn't aware that if I use the WebHelp Responsive transformation parts of the WebHelp classic plug-in are needed.

So now I've updated the WebHelp Classic plug-in as well and get the latest version number in my WebHelp output: 2019101512

Still, the search is not working.

We are using a custom framework. I've tested it with a standard "DITA MAP WebHelp Responsive" transformation scenario.

Everything works fine except the search. Are there any other reasons that could lead to a non working search?

Costin
Posts: 634
Joined: Mon Dec 05, 2011 6:04 pm

Re: WebHelp Search broken in latest v21.1 update

Post by Costin » Thu Dec 05, 2019 12:34 pm

Hi,

We have tested the latest WebHelp Responsive build and we could not find any search related issues.
You can test that yourself, using the Search even from our WebHelp Responsive User-Guide, as it was generated with a recent build.

Are you sure you deleted all the folders as required by the upgrading process?
Please first make sure that you create a backup of your files then you have to strictly follow the instructions from the Upgrading WebHelp Plugin section in the User-Guide, as they are.
If you don't delete all the plugin directories mentioned there, or if you do not copy all the new plugin files exactly as advised in the procedure, we can not guarantee the result.

Then, if you follow all the instructions but you still can not get the Search working, please try deploying a fresh WebHelp Responsive installation, as my colleague advised in his email reply to this problem you reported on our support email.
Make sure you install the latest maintenance build available from the Download page in a separate location - a separate empty folder, outside of your current WebHelp deployment.
Then, without copying any customization, you could try publishing one of the default sample DITA Maps from oXygen XML Editor - like "flowers.ditamap" and see if the search works correctly.
If the search works correctly in the WebHelp Responsive output generated with a clean installation of the latest build of WebHelp, clear of any of your customizations, then you should compare files from the clean installation with the ones you have in your older installation and debug the customizations.

Regards,
Costin
Costin Sandoi
oXygen XML Editor and Author Support

Post Reply