Page 1 of 1

Unicode rendering problem

Posted: Thu Jun 22, 2017 9:06 am
by sony
Hi

I am trying to type Telugu(Indian language) in xml editor. But it is not displaying properly. I have put the fall back fonts in fonts folder.

I am trying to type ఓమ్ అస్మత్ గురుభ్యో నమః. It is displaying స్మ as స్ మ and భ్యో as భో య్

I need to address it urgently so that I can purchase the software start working with it.

Re: Unicode rendering problem

Posted: Thu Jun 22, 2017 1:38 pm
by Radu
Hi,

Are you editing the XML content in the "Text" editing mode or in the "Author" visual editing mode?
In the Oxygen Preferences->Fonts you can set the used font for both the "Text" and the "Author" editing modes. You can cycle through the fonts detecting by Oxygen from the system and see if you find one with a better display for those characters.
Unfortunately we have very little control over how the fonts in the system render the content. What fonts did you install in the system? If they are open source and we can try them on our side we could try to look more into this...

Regards,
Radu

Re: Unicode rendering problem

Posted: Thu Jun 22, 2017 5:01 pm
by sony
Thanks for your reply.

I am using GAUTAMI FONT.

I wonder the way oxygen works. I tried visual studio editor and 'xml copy editor' for 'tei'. both are rendering the text fine.

Re: Unicode rendering problem

Posted: Thu Jun 22, 2017 5:02 pm
by sony
I tried your suggestions too but no use

Re: Unicode rendering problem

Posted: Fri Jun 23, 2017 12:09 pm
by Radu
Hi,

I'm testing with Windows 10 which no longer comes pre-installed with Gautami so I googled and downloaded a Gautami font, then copied it to my Fonts folder.
Then I restarted Oxygen, set that font in the "Preferences->Appearance / Fonts" page as the font to be used for the Editor and pasted your characters in an opened XML document.
Here's how it looks like on my side:

https://www.oxygenxml.com/forum/files/gautamiFont.png

Is it better than what you get on your side?

Regards,
Radu