[XSL-LIST Mailing List Archive Home] [By Thread] [By Date]

RE: [xsl] xslt not working


Subject: RE: [xsl] xslt not working
From: "Michael Kay" <mike@xxxxxxxxxxxx>
Date: Sat, 22 Jan 2005 17:29:48 -0000

>     When I do the transform I have a namespace 
> "xmlns:x="http://www.w3.org"
> getting added to all the tags I generate. I found that this 
> somehow has to
> do with the transform not happening.
> 
> First I would like to suppress these namespaces from 
> appearing all over the document

In order to get rid of them, we need to know where they are coming from. To
know that, we need to see your stylesheet.
> 
> second, Iam transforming from xsl to xsl. So I had an alias 
> setup in my
> original stylesheet so all my xsl tags are in the 
> namespace-alias "x:".
> I was then doing a find/replace for all x to xsl and performing the
> transform. Now Iam not in a position to do a find/replace. 
> Can someone tell
> me why the namespace-alias didn't rename all the tags to "xsl:".

I suspect you have completely misunderstood what namespace-alias does, but I
can't be sure without seeing your code.
> 
> Thirdly,
> Why doesn't the processor process the stylesheet in the "x:" 
> namespace. I
> have it as follows
> 
> <x:stylesheet xmlns:x="http://www.w3.org/1999/XSL/Transform"
> xmlns:xs="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" version="1.0">
> 
There's nothing wrong with that bit of code; your error must be elsewhere in
the part you haven't shown us.

Michael Kay
http://www.saxonica.com/


Current Thread
Keywords
xsl